رستوران ساز از ابتدای شکلگیری ایده برای سرمایهگذاری و راه اندازی رستوران تا زمان به ثمر نشتن پروژه، در کنار شما میماند.
منبع :
http://restoransaz.com/restaurant-launch/italian-restaurant-launch/
رستورانهای ایتالیایی به دلیل سبک معماری خاص و غذاهای محبوبی که دارند، همیشه مورد توجه تمام دنیا بودهاند. به طوری که اگر به کشورهای مختلف جهان از جمله چین، اروپا، آمریکا و ژاپن سر بزنید، ردپایی از رستورانهای این کشور را مشاهده میکنید.
فرهنگ غذایی ایتالیاییها مورد استقبال همهی مردم جهان است. در ایران هم این کشور طرفداران زیادی دارد. به همین دلیل رستورانهایی که با سبک معماری و دکوراسیون ایتالیا طراحی میشوند، مشتریان زیادی به سمت خود جذب میکنند.
راه اندازی رستوران ایتالیایی در برخی از شهرهای مهم کشور انجام شده است. پس اگر شما هم جزء کسانی هستید که به این نوع رستوران علاقمند هستید، تا ادامهی این مطلب با ما همراه شوید.
ایدههای خلاقانه برای راهاندازی رستوران ایتالیایی
برای طراحی یک رستوران ایتالیایی خوب خلاقیت و ایده اهمیت زیادی دارد. در غیر این صورت رستوران شما تفاوت زیادی با سایر رستورانها نخواهد داشت. پس نمیتوانید انتظار داشته باشید که از سرمایهگذاری خود سود زیادی بدست آورید. برای طراحی این نوع رستوران باید به فضای بیرونی و داخلی توجه داشته باشید. هر دو فاکتور باید با هم مورد توجه قرار بگیرند. در زمان عقد قرارداد رستوران ایتالیایی هر دو مورد ذکر میشوند.
بهترین مکان برای راهاندازی رستوران ایتالیایی
به دلیل اینکه رستوران ایتالیایی مشتریان خاص خود را دارد و عامهی مردم به این نوع رستوران علاقهای ندارند، پس باید آن را در نزدیکی هتلها، فرودگاهها، ورزشگاهها، دانشگاه و هر مکان بینالمللی دیگری تأسیس کرد. هر چند وجود یک رستوران ایتالیایی در مرکز شهر و در نزدیکی یک مرکز خرید پرفروش هم میتواند به کسب سود بیشتر بینجامد.
اگر در شهر توریستی زندگی کنید، قطعاً وجود یک رستوران ایتالیاییها برای گردشگران خارجی جای شگفتانگیزی خواهد بود. بسیاری از توریستهای خارجی به دلیل ذائقهی غذایی متفاوت، ترجیح میدهند غذای خود را در یک رستوران خارجی میل کنند.
رستوران ایتالیایی را در فضاهای پر رفت و آمد
به طور کلی در راهاندازی رستوران با سبک ایتالیایی چند اِلمان نقش آفرینی میکنند که عبارتند از:
سبک معماری ایتالیایی
در یک رستوران ایتالیایی فقط غذا و نوشیدنی نیست که نوع رستوران را مشخص میکند. بلکه طراحی و دکوراسیون داخلی آن هم اهمیت زیادی دارد. درست مثل زمانی که وارد یک رستوران سنتی میشوید و با طراحی آن شما را به چند دهه قبل میبرد. قالیچهها و پشتیهای دستبافت و قرمز رنگ ایرانی، درست با فرهنگ ایران در چند دههی گذشته همخوانی دارد. پس برای یک رستوران ایتالیایی سبک معماری نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.
سبک معماری ایتالیایی «باروک» نام دارد. این نوع معماری یادگار دوران قرون وسطاست. برای آن از سنگهای رومی استفاده میکنند. شهرت معماری ایتالیایی به دلیل وجود همین سنگنماهای زیباست. برای راهاندازی یک رستوران ایتالیایی، نمای بیرونی ساختمان باید به گونهای باشد که عابران از نمای دور، بتوانند نوع سرویسدهی رستوران را تشخیص دهند.
فضای داخلی رستوران
سبک معماری ساختمان و دکوراسیون داخلی ایتالیا با آنچه که در سایر کشورهای دنیاست، تفاوت دارد. پس برای راهاندازی یک رستوران با این فرهنگ، باید به نمای داخلی آن نیز توجه داشته باشیم. یکی از ویژگیهای نمای داخلی در اغلب رستورانهای ایتالیایی، ایجاد یک فضای باز برای رفت و آمد مشتریان است. این موضوع با شکوه و عظمت امپراتوری روم پیوند خورده است و هم اکنون نیز در بسیاری از رستورانهای ایتالیایی همین سبک رعایت میشود.
دکوراسیون داخلی رستوران ایتالیایی با عناصری از جمله تابلوهای نقاشی، مجسمه، تندیسها و پیکرهها پیوند خورده است. البته استفاده از این اِلمانها برای زیباسازی و نزدیک کردن رستوران با سبک ایتالیایی است. در صورتی که به این سبک علاقهای نداشته باشید و بخواهید دکور رستوران را به نحو دیگری تزئین کنید، مختار هستید.
اگر بخواهید رستوران شما دقیقاً شبیه به آنچه که در ایتالیاست، شود، باید از طرحهای تزئینی این کشور استفاده کنید. در این کشور برای زیباسازی رستورانها از نقاشیهای روی دیوار استفاده میشود. قطعاً با وجود چنین طرحهایی مشتریان در رستوران احساس میکنند که واقعاً در یک رستوران در مرکز شهر رم قرار دارند. ب تیم راهاندازی رستوران ایتالیایی باید به گونهای دکور داخلی را طراحی کنند که چنین حسی را در مشتریان القاء کند.
تجهیزات پخت و پز برای رستوران
برای راهاندازی یک رستوران ایتالیایی به تجهیزات زیادی نیاز دارید. اغلب این تجهیزات که برای طبخ انواع غذاهای ایتالیایی استفاده میشوند، با آنچه که در رستورانهای ایرانی استفاده میشود، تفاوت دارد. دو غذای محبوب ایتالیایی، پاستا و پیتزا هستند که برای درست کردن آنها به مایکروفر و تنورهای مخصوص نیاز دارید. در حالی که اگر به رستورانهای سنتی ایرانی سر بزنید، از این تجهیزات خبری نیست.
پس باید طراحی رستوران ایتالیایی به گونهای باشد که مکان مجزایی برای قراردادن این دستگاهها در نظر گرفته شود. به هر حال هر کسی که وارد این رستوران میشود، اولین غذایی که مدنظر اوست، پیتزا و یا پاستاست.
علاوه بر این رستورانها برای نگهداری موادغذایی به دستگاههای سردکننده هم نیاز دارند. یخچالهای رستورانی با آنچه که در فروشگاهها دیده میشود، شباهت زیادی با هم دارند. این یخچالها فضای زیادی را اشغال میکنند. بنابراین در زمان طراحی و راهاندازی رستوران ایتالیایی باید به این مورد توجه ویژه شود. بهترین طراحان رستوران کسانی هستند که بتوانند مکانی مجزا را برای قرار دادن یخچالها و وسایل پخت و پز در نظر بگیرند.
استفاده از رنگهای جذاب ایتالیایی
رستورانهایی ایتالیایی اغلب با رنگهای گرم طراحی میشوند. مردم این کشور برای رستورانهای خود ترجیح میدهند از رنگهای تیره و لوکس استفاده کنند. در کمتر رستوران ایتالیایی میتوانید رنگهای شاد مثل صورتی، نارنجی و یا قرمز را پیدا کنید. این رستورانها اغلب با رنگهای طرح چوبی ساخته میشوند.
در ساخت یک رستوران جذاب ایتالیایی، هنر و مهارت تیم سازنده اهمیت زیادی دارد. ما نیز سعی کردهایم از یک سو به سبکهای دکوراسیون داخلی در کشور ایتالیا توجه داشته باشیم. از سوی دیگر اِلمانهای طراحی دکوراسیون در علم نوین گرافیک را نیز در نظر داریم. ترکیب این دو سبک، باعث ایجاد یک فضای مدرن، لوکس و کاملاً ایتالیایی خواهد شد.